6977 20 91 05 hello@vivevale.gr

τεχνικές αντιγήρανσης προσώπου

"η αποτοξινωτική μάλαξη του προσώπου βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση της καθημερινότητας, ενώ βοηθά στην αποβολή τοξινών"

Για κάθε γυναίκα μετά την ηλικία των 20 ετών – και για όσο μεγαλώνει – μειώνεται  η ικανότητα παραγωγής κολλαγόνου. Επίσης, το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας καθώς και οποιοδήποτε ενεργειακό “μπλοκάρισμα” αποτυπώνονται στο πρόσωπο. 

Ο συνδυασμός των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα την θαμπή όψη της επιδερμίδας αλλά και τη δημιουργία ρυτίδων ή άλλων σημαδιών. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η εφαρμογή θεραπειών για την αποκατάσταση της μικροκυκλοφορίας του αίματος ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και να βελτιωθεί η  εμφάνιση της επιδερμίδας.

Υπάρχει πληθώρα μεθόδων – επεμβατικών ή μη – ανάμεσα στις οποίες μπορεί να επιλέξει μια γυναίκα για την αντιμετώπιση των παραπάνω.  Οι μη επεμβατικές μέθοδοι που βασίζονται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ή σε τεχνικές αποτοξίνωσης του προσώπου μέσω των μαλάξεων, εμφανίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι πρακτικές αυτές αντιμετωπίζουν την εμφάνιση ως αποτέλεσμα εσωτερικής υγείας κι ενέργειας. Βασίζονται, συνεπώς, στην ολιστική θεραπεία. Αποτελούν φυσικές μεθόδους που βασίζονται αποκλειστικά στη χειροπρακτική, χωρίς τη χρήση άλλων σκευασμάτων.

Μερικές από αυτές τις θεραπείες – οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και συνδυαστικά – είναι η rejuvance, το gua sha και ο αισθητικός βελονισμός. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένες μέθοδοι είναι ιδανικές για πρόληψη.

Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Η θεραπεία Rejuvance αναφέρεται στο Ολιστικό Μασάζ Προσώπου. Χαρακτηρίζεται ως “ολιστικό” καθώς αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο: σώμα, πνεύμα και συναίσθημα. Ο θεραπευτής διατρέχει τα ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινούς) του προσώπου και της κεφαλής, με αποτέλεσμα  ν’ απελευθερώνεται οποιοδήποτε ενεργειακό μπλοκάρισμα.

Η ομορφιά αποτελεί ιδιότητα άμεσα συνυφασμένη με την υγεία, ενώ όλα τα συναισθήματα αποτυπώνονται στο πρόσωπο. Με την πάροδο του χρόνου, τα σημάδια – ρυτίδες – στα σημεία που συσπώνται περισσότερο, γίνονται μόνιμα ενώ το περίγραμμα του προσώπου αρχίζει να χάνει το αρχικό του σχήμα και χαλαρώνει.

Η Rejuvance είναι μία μέθοδος ανώδυνη, κι αναίμακτη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, αυχένα και κεφάλι. Βασίζεται σε απαλές τεχνικές μάλαξης με γυμνά χέρια, χωρίς εργαλεία ή χημικά προϊόντα.

Οι κινήσεις της τεχνικής αυτής επιδρούν τόσο στον μυϊκό όσο και στον συνδετικό ιστό της επιδερμίδας, που περιέχει ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποκαθίσταται, έτσι, η ελαστικότητα ενώ απορροφώνται περισσότερες θρεπτικές ουσίες και υγρά, με την ενυδάτωση του δέρματος ν’ αυξάνεται σημαντικά.

Έπειτα από μία συνεδρία το πρόσωπο δείχνει πιο υγιές, όπως μετά από πολλές ώρες ύπνου. Το δέρμα αποκτά λαμπερή και ξεκούραστη όψη. Οι απαλές γραμμές των ρυτίδων εξαφανίζονται και οι βαθύτερες γίνονται λιγότερο έντονες. Επίσης, μειώνονται τα πρηξίματα γύρω από τα μάτια και οι μαύροι κύκλοι.

Παρόλο που η Rejuvance εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τ’ αποτελέσματά δεν είναι μόνο τοπικά. Καθώς από την περιοχή του προσώπου περνάνε τα ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί) του σώματος, η μέθοδος επιδρά σ’ ολόκληρο το σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, καθώς απελευθερώνει τη μυϊκή ένταση. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και δίνει μια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο ύπνο αλλά και λιγότερο άγχος. Επίσης, διευκολύνει την αναπνοή και απαλύνει το πρόβλημα του νυχτερινού τριξίματος των δοντιών, αφού τονώνει τους μύες της μάσησης. 

Γενικά, έπειτα από μια συνεδρία Rejuvance εξαλείφονται τα αποτυπώματα των εντάσεων της καθημερινότητας. Αυτό που επικρατεί είναι ένα αίσθημα ευεξίας, ηρεμίας και ξεκούρασης.

Το Gua Sha είναι μια από τις αρχαιότερες θεραπείες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής αλλά και μία από τις πιο μοντέρνες μεθόδους περιποίησης προσώπου. Χρησιμοποιεί μια ανώδυνη τεχνική απόξεσης του προσώπου και του σώματος, για την ομορφιά, την υγεία και την ευεξία.

Μετά την ηλικία των 20, η επιδερμίδα χάνει κάθε χρόνο 1% από το φυσικό της κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να γίνεται λεπτή και εύθραυστη. Αυτό, σε συνδυασμό με το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας – τα σημάδια των οποίων αποτυπώνονται στο πρόσωπο – επιβαρύνει το δέρμα αρκετά. Η θεραπεία Gua Sha αποτελεί τη λύση καθώς χαρακτηρίζεται από αντιγηραντική δράση.

Η εφαρμογή γίνεται με ειδικά εργαλεία, τις πλάκες Gua Sha, αφού προηγηθεί επάλειψη λαδιού εμπλουτισμένου με αιθέρια έλαια. Το εργαλείο Gua Sha εφαρμόζεται με σταθερές ανοδικές κινήσεις πάνω σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Η απόξεση του δέρματος ενεργοποιεί τις εσωτερικές στοιβάδες. Απομακρύνεται, έτσι, η συσσωρευμένη λέμφος που προκαλεί τη χαλάρωση. Παράλληλα, αποβάλλονται οι τοξίνες και η επιδερμίδα αναζωογονείται, καθώς δημιουργούνται νέα κύτταρα και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Συνεπώς, το δέρμα αποκτά ξεκούραστη και λαμπερή  εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, η σύσφιξη των ιστών ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου. Επίσης, με τη χαλάρωση των μυών, λειαίνονται δραστικά οι ρυτίδες. Μειώνονται οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα κάτω απ’ τα μάτια. Ιδιαίτερα σημαντική είναι  η συμβολή της μεθόδου σε ακμή, ερυθήματα (κοκκινίλες), ανοιχτούς πόρους και απομάκρυνση σμήγματος.

Το Gua Sha χαρακτηρίζεται ως το φυσικό “botox της Ανατολής”. Εκτός από τα αισθητικά αποτελέσματα που είναι έντονα εμφανή, προσφέρει αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης, βοηθάει σε αϋπνίες, αποτοξινώνει και απαλλάσσει από άγχος και stress.

Ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μέρος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και εφαρμόζεται από την αρχαιότητα. Αντιμετωπίζει την εξωτερική ομορφιά ως αποτέλεσμα εσωτερικής υγείας. Γι’ αυτό και πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία, που προωθεί ταυτόχρονα υγεία και ομορφιά.

Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, η οποία ελαττώνει τα σημάδια του γήρατος και ενεργοποιεί την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος. Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται ανώδυνα στο πρόσωπο ειδικές, αποστειρωμένες βελόνες – εξαιρετικά λεπτές. Οι βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού στο πρόσωπο, ενώ ο αριθμός ποικίλει ανάλογα με τις ειδικές περιοχές του ασθενούς και τη συνολική εμφάνιση του δέρματος.

Ο αισθητικός βελονισμός επεμβαίνει σε όλα τα στρώματα του δέρματος – και όχι μόνο στην επιφάνεια – με αποτέλεσμα τη συνολική ανάπλαση των στιβάδων και την καθυστέρηση της γήρανσης. Με τη χρήση των βελόνων ενισχύεται η μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα ν’ αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Σε σχέση με άλλες μεθόδους, με τον αισθητικό βελονισμό “εκπαιδεύουμε” το κολλαγόνο να παραχθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Η βελτίωση της ελαστικότητας έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων και τη λείανση των βαθύτερων. Επίσης, αυξάνεται η ενυδάτωση και η θρέψη του δέρματος. Γενικότερα, η επιδερμίδα αποκτά νεανική υφή με ιδιαίτερη λάμψη και τονικότητα, ενώ παράλληλα καταπολεμάται η χαλάρωση.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, τα προβλήματα του δέρματος, σύμφωνα με το Βελονισμό, αποτελούν ενεργειακές ανεπάρκειες του σώματος  Έτσι, με την πρακτική αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα τοπική θεραπεία προσώπου, ενεργειακή εξισορρόπηση, αλλά και αντιμετώπιση πιθανόν συνυπάρχοντων προβλημάτων (π.χ. πονοκέφαλοι, αϋπνία, άγχος), που αντανακλούν στο δέρμα, κυρίως του προσώπου.

Συνοπτικά, ο αισθητικός βελονισμός, όχι μόνο αναζωογονεί την επιδερμίδα χωρίς πόνο και  παρενέργειες αλλά, ωφελεί ολιστικά την υγεία ως υποστηρικτική θεραπεία με τη μείωση της έντασης της καθημερινότητας.

Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται ενώ το δέρμα αρχίζει να χάνει την πυκνότητά του, σταδιακά λεπταίνει και χαλαρώνει. Παράλληλα, το στρες και οι εντάσεις της καθημερινότητας, εμποδίζουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η φροντίδα της επιδερμίδας. Όμως, δεν αρκεί η εφαρμογή προϊόντων περιποίησης προσώπου, απαιτούνται και οι κατάλληλες θεραπείες. Καθώς είναι γνωστό ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα  – την εσωτερική υγεία δηλαδή –  απαιτείται η  αντιμετώπιση με ολιστικές πρακτικές.

Απαραίτητη για την αποτοξίνωση  του προσώπου είναι η εφαρμογή ήπιων μαλάξεων. Ενεργοποιείται, έτσι, το λεμφικό σύστημα και βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία. Με την αποβολή τοξινών που επιτυγχάνεται, οι ιστοί ανανεώνονται και το δέρμα αποκτά καλύτερη όψη και λάμψη. Πιο συγκεκριμένα μειώνονται οι ρυτίδες ενώ ενισχύεται το περίγραμμα του προσώπου.

Επίσης, διευκολύνεται η ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, ενώ τα προϊόντα περιποίησης απορροφώνται καλύτερα και σε βαθύτερα στρώματα. Αντιμετωπίζεται η ήπια ακμή ενώ μπορούν να επουλωθούν ακόμη και ουλές. Παράλληλα, η μέθοδος αυτή μειώνει αισθητά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Η τεχνική ήπιων μαλάξεων στο πρόσωπο, έχει την ιδιότητα να επιδρά άμεσα και σημαντικά, στη βελτίωση της υγείας γενικότερα, εκτός από τα εμφανή αισθητικά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζονται, έτσι, οι ημικρανίες ενώ ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο οργανισμός επέρχεται σε ισορροπία και επικρατεί η αίσθηση της χαλάρωσης και ευεξίας.

συχνές ερωτήσεις

Ποιους αφορούν οι θεραπείες;

Κάθε θεραπεία αφορά τόσο άντρες όσο και γυναίκες που επιθυμούν να την αναζωογόνηση της επιδερμίδας τους, τακτικά ή και μεμονωμένα για όποια περίσταση – έξοδό τους.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος;

Ο συνιστώμενος αριθμός θεραπειών είναι 12, με συχνότητα 1-2 θεραπείες/ εβδομάδα. Για τη συντήρηση του αποτελέσματος προτείνεται να πραγματοποιούνται επαναληπτικές συνεδρίες. 

Μετά από πόσες συνεδρίες είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Η αλλαγή στην επιδερμίδα είναι ορατή από την 1η συνεδρία, λόγω της ενεργοποίησης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.